Möö Süt

Möö Süt
Möö Süt Süt Ürünleri

20 Aralık 2016 Salı

Ataşehir Süt

“Ekmek, Su, Süt”
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından hayata geçirilen “Atakart” projesi ihtiyaç sahibi kişilere dağıtıldı.
“Atakart Gıda Harcama Elektronik Kart” sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlar ekmek, su, süt gibi günlük temel gıda ihtiyaçlarını karşılayacak.
Eylül ayı itibariyle dağıtımlarına başlanan Atakart sayesinde 9 bin Ataşehirli bu sosyal destek imkânlarından yararlanacak.
Ataşehir’deki anlaşmalı 25 markette geçerli olan Atakart ile belirlenen gıdalar ücretsiz alınacak. Atakart uygulaması, ilerleyen aylarda daha da ilerleyerek gıda bankacılığına dönüşecek.
Atakart projesi hakkında açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Sosyal belediyecilik alanında yaptığımız çok önemli çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Amacımız hiçbir vatandaşımızı istismar etmeden, sağ elin verdiğini sol el görmemeli geleneğimizle bu yardımları yapmaktır” dedi.
Atakart ile Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde kaydı bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşların belirlenen şartlar doğrultusunda ekmek, su, süt gibi günlük temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.
Atakart ile belirlenen gıda maddelerinin dışında alkol veya tütün gibi ürünler satın alınamayacak.
Vatandaşlar, her ay belirli miktarda yükleme yapılacak kartları haftalık olarak kullanmadıkları taktirde kartın içerisindeki o haftaya ait bakiye iptal olacak. Kullanılmayan bakiyenin bir sonraki haftaya aktarımı yapılmayacak.

Elektronik Kartların geçerli olduğu marketler

1 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Yağmur Kahvaltı Dünyası -   Barbaros Mah.Mimar Sinan Cad.No:101
2 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Öz Kahvaltı Dünyası  - Kayışdağı Mah.Akyazılı Cad. No:61
3 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Aktaş Şarküteri- İnönü Mah. Ulusu Cad. No:108
4 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Ekrem Süpermarket    - Ferhatpaşa Mah.G.15 Sok No:48
5 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Piya Market    - Yenişehir Mah.Viyana Sok. No:1/A
6 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Missmar    - K.Bakkalköy Mah.Kocasinan Cad. Lale Apt No:18/A
7 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Resul Hipermarket -   Ferhatpaşa Mah.G.10 Sok. No:40
8 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Ozan Market - Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı   İçerenköy Mah.Eski Üsküdar Cad.No:41
9 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Ekomar - Esat Paşa Mah.Şehit Cabar Dudayev Cad.No:137
10 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Sofra Marketçilik - Yeni Çamlıca Mh.Dursunbey Cad.No:59/A
11 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Back Shop - K.Bakkalköy Mah. Şerifali Cad. No:14
12 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Merkez Şarküteri -Yeni Çamlıca Dursunbey Cad.No:19/1
13 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Kuğu Market  -Yeni Sahra Mah.Mimarsinan Cad. No:10
14 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Kuğu Gıda 2 -   Yeni Sahra Mah.Fatih Cad. No:31
15 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Nur Gıda - Karaman Çiftlik Yolu No:8
16 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı General Süper Market - Esatpaşa Mahgeneral Tahsin Yazıcı Cad. No:17/1
17 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Anka Hipermarket - M.Kemal Mah.3001 Cad.No:93
18 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Beşpınar Et Gıda Şarküteri - M.Kemal Mh. No:115
19 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Ecem Şarküteri - Aşık Veysel Mah.3001 Cad.No:114
20 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Efsane Market- Mimar Sinan Mah.Mehtap Cad. Kelebek Sok.No:31
21 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Sit Proma Market- Mevlana Mah.Şemre Arşin Cad.No:76
22 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Öz Çamoluk Gıda- İnönü Mah.Orkide Sok. No:8/B
23 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Eyüpoğlu  Market - Örnek Mah.Ahmet Yesevi Cad. No:52/1
24 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Güven Gıda -  Fetih Mah. Ünaydın Sok. No:9
25 Ataşehir Süt Projesinde Yer alan köy sütü satıcısı Yayla Peynircilik – Kayışdağı Mah. Akyazılı Cad. No:40
MAHALLE VE MÜDÜRLÜKLER

Ataşehir Aşık Veysel Mahallesi
Ataşehir Atatürk Mahallesi
Ataşehir Barbaros Mahallesi
Ataşehir Esatpaşa Mahallesi
Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi
Ataşehir Fetih Mahallesi
Ataşehir İçerenköy Mahallesi
Ataşehir İnönü Mahallesi
Ataşehir Kayışdağı Mahallesi
Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi
Ataşehir Mevlana Mahallesi
Ataşehir Mimar Sinan Mahallesi
Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi
Ataşehir Örnek Mahallesi
Ataşehir Yeni Çamlıca Mahallesi

ATAŞEHİR İNÖNÜ MAHALLESİ GÜNLÜK DOĞAL ORGANİK
           
 KÖY SÜTÜ
Ataşehir /İnenü mahallesine perşembe çarşamba cumartesi pazartesi salı günleri frigolu araçlarımızla günlük doğal organik çiftlik inek sütü-keçi sütü-manda sütü ve süt ürünlerimizle servis yapmaktayız, şile/teke köyünde bulunan çiftliğimizde kendi ürettiğimiz inek sütü keçi sütü ve manda sütlerimizi yine kendi servis araçlarımızla değerli müşterilemize en doğal haliyle sunuyoruz, sütlerimizi paketlediğimiz bidonlarımızı sıfır olarak temin ediyor ve kilitli sistem kapaklarla tek kullanımlık olarak satışa sunuyoruz, doğallığımızdan lezzetimizden ve hijyenden asla ödün vermeden özveriyle daha iyisini yapmaya çalışıyoruz, sektörde itibarlı bir firma olmak için uğraşıyoruz.
önceliğimiz herzaman hijyen ve kalite olmaktadır, bu nedenle %100 Doğallık %100 sağlık diyoruz.

Ataşehir / inönü mahallesine çıkan servis araçlarımız gün içinde bölgede dalaşarak gelen siparişleri en kısa zamanda müşterilerimize iletirler,
Süt ve sütlerimizi sağlıklı ve hijyenik olan tesislerimizde üretip, soğuk zinciri bozmadan müşterilerimize sunuyoruz, günlük doğal organik çiftlik sütü köy sütü sütlerimizle süt ürünlerimizle inekten sağıldığı gibi, beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağ, manda yoğurdu, inek yoğurdu gibi ürünler üretip değerli müşterilerimize sunuyoruz, yumurtalarımız gezen tavuklarımızdan en taze şekilde üretiliyor, çiftlik yumurtasını köyümüzdeki çiftlikten temin ediyoruz, sucuk ürümüzü yine kendi beslediğimiz danalarımızdan üretiyoruz,bu sektörde adını duyurmak öncü firma olmak istiyoruz, Ümraniye-çekmeköy-ataşehir-Üsküdar-Kadıköy-Maltepe bölgelerinde tüm mahallelere günlük organik doğal çiftlik sütü köy sütü inek sütü keçi sütü manda sütü gezen tavuk yumurtası çiftlik yumurtası sucuk peynir tereyağı yoğurt ve bütün ürünlerimizi  dağıtıyoruz, istanbulda mahalle sütçülüğüne sıfır kilitli sistem paketlemeyi ve alo-süt hizmeti ilk getiren firmayız, alo-süt olarak sütçülüğe yeni bir tarz yeni bir boyut getirdik ve istanbulda mahalle sütçülüğü çok yaygınlaştı, ve artık çok sütçü olduğu için sütçüler arasında ki farklarda sattıkları ürünlerin kalitesi doğallığı ve saflığıyla ayırdediliyor, bu konudada kendimize çok güveniyoruz çünkü ürünlerimizi köylüden toplayıp satmıyoruz kendimiz köylüyüz ve kendimiz üretiyoruz, inek sütümüzün yağ oranı 4.02 manda sütümüzün yağ oranı 9.6 keçi sütümüzün yağ oranı 6.08 lerde ve kesinlikle katkı maddesi koymadan saflığını ve temizliğini bozmadan soğuk zinciri bozmadan servis yapıyoruz, süt ürünlerimizin tadı ve güzelliğide sütlerimizin temizliği doğallığı tazeliği ve günlük olamasından geliyor.

Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu, Et ve Süt Kurumu’nun mevcut durumuna ilişkin açıklama yaptı
Memduhoğlu: ’İlimizde meydana gelen 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinin ardından orta hasarlı olduğu için yıkımı gerçekleşen ve 2013’ten sonra müfettiş kararıyla kapatılan Van Et ve Süt Kurumu’nun yeni yerinin yapımına hala başlanılmamış olması bir takım iddiaları beraberinde getiriyor. Tarım ve hayvancılığın temel geçim kaynağını oluşturduğu ilimizde, Et ve Süt Kurumu’nun akibeti ile ilgili halen belirsizliklerin olması endişe vericidir. Et ve Süt Kurumu’nun hizmet binasının yapımının durdurulması ve taşınacağı ile ilgili spekülatif haberler yetkili mercilerce bir an evvel açıklığa kavuşturulmalı ve resmi kaynaklarca gerekli açıklamalar yapılarak kamuoyu aydınlatılmalıdır. Böyle bir şeyin düşünülmesi dahi, zaten depremle birlikte sekteye uğrayan Van ekonomisinin ve üreticisinin geleceğe olan ümidini boşa çıkaracaktır. Hayvancılık sektöründe üreticiye güven veren bir kurumun kapatılması ve ya taşınması üreticimizi umutsuz hale getirecektir” dedi.
Van Ticaret Borsası olarak süreçten dolayı mağdur olan kurum çalışanlarının şikayetlerini ve taleplerini ekonomi konseyi gündemlerine almış ve değerlendirdiklerini ifade eden Memduhoğlu, “Ancak geçen süre zarfında somut adımlar atılmamış olması, çalışanların mağduriyetlerinin giderilmemesi, halkımıza hizmet sunulamaması bir takım iddiaları gündeme getirmiştir. Van Ticaret Borsası olarak, söz konusu iddiaların karşısında olduğumuzu ve Et ve Süt Kurumunun bir an evvel yeni hizmet binasında ve de ilimizde hizmet vermesi gerektiğini belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.
VAN/İHA

Arıların yavrularını beslemek için kullandığı ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen arı sütünün fiyatı el yakıyor. Kilosu toptan satıldığında 5 bin, kovandan üretilen gözlerle gram gram satılması halinde ise 15-20 bin TL.
Arı sütü ise birçok hastalığa iyi gelmesi sebebiyle dünyanın en pahalı sütleri arasında yer alıyor. Başlı başına ayrı bir üretim isteyen ve zahmetli bir uğraş olan arı sütünün kilosu toptan satıldığında 5 bin TL’ye, kovanlarda üretildiği gözlerle gram gram satılması halinde ise 15-20 bin TL seviyelerine çıkabiliyor.

Arı ve arı ürünlerinin incelenmesi ve arıcılığın geliştirilmesi için kurulan Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Yetiştirme Teknikleri Bölümünde görevli ziraat mühendisi zooteknist Hasan Ese, arıların arı sütünü yavrularını beslemek için kullandıklarını, aynı zamanda arı sütünün insan sağlığı açısından da çok önemli bir ürün olduğunu belirterek “Arı sütü 5-15 günlük genç yaştaki işçilerin çene altı bezlerinden salgıladıkları, aslında yavrularını beslemek için kullandıkları, özellikle larvalarını besledikleri bir gıda. Ancak son dönemde içeriği açısından apiterapik birçok uygulamada karşımıza çıkıyor. Arı sütünün insan vücudu için, insan bedeni için çok faydalı olduğu bilinmekte. Özellikle içerisinde bulunan maddeler sayesinde hücre yenileyici özelliği olan maddelerden dolayı çok tercih ediliyor. Son dönemlerde ise apiterapik uygulamalarda ve destek tedavilerinde yaygınca kullanılıyor” dedi.


BALLA KARIŞTIRILABİLİR

Piyasada yurtdışından ithal edilen arı sütleri bulunduğunu ancak Türkiye’de üretilen arı sütlerinin daha kaliteli olduğunu vurgulayan Ese, “Tat olarak biraz ekşimsi olması sebebiyle insanlara çekici gelmeyebilir ancak çok faydalı bir ürün. Bal ile karıştırılarak veya sade olarak kullanılabilir. Piyasadaki yurtdışından gelen ürünler fiyata etki edebiliyor. Türkiye’de üretilen arı sütü diğer ülkelerden gelen ithal arı sütlerine oranla çok daha kaliteli oluyor” şeklinde konuştu.


Pazartesi

Huzur Mahallesi
Ihlamurkuyu Mahallesi
İnkılap Mahallesi
İstiklal Mahallesi
Kazımkarabekir Mahallesi
Madenler Mahallesi
Mehmetakif Mahallesi
Namıkkemal Mahallesi
Necipfazıl Mahallesi
Parseller Mahallesi
Saray Mahallesi
Site Mahallesi
Şerifali Mahallesi
Tantavi Mahallesi
Tatlısu Mahallesi
Tepeüstü Mahallesi
Topağacı Mahallesi
Yamanevler Mahallesi
Yukarıdudullu Mahallesi
Cumartesi

Ademyavuz Mahallesi
Altınşehir Mahallesi
Armağanevler Mahallesi
Aşağıdudullu Mahallesi
Atakent Mahallesi
Atatürk Mahallesi
Cemilmeriç Mahallesi
Çakmak Mahallesi
Çamlık Mahallesi
Dumlupınar Mahallesi
Elmalıkent Mahallesi
Esenevler Mahallesi
Esenkent Mahallesi
Esenşehir Mahallesi
Fatihsultanmehmet Mahallesi
Hekimbaşı Mahallesi
Ataşehir
Salı

Küçükbakkalköy Mahallesi
Mevlana Mahallesi
Mimar Sinan Mahallesi
Örnek Mahallesi
Yeni Çamlıca Mahallesi
Yeni Sahra Mahallesi
Yenişehir Mahallesi
Salı

Aşık Veysel Mahallesi
Ferhatpaşa Mahallesi
Barbaros Mahallesi
Fetıh Mahallesi
İçerenköy Mahallesi
İnönü Mahallesi
Kayışdağı Mahallesi
Çekmeköy
Çarşamba

Alemdağ Mahallesi
Aydınlar Mahallesi
Cumhuriyet Mahallesi
Çamlık Mahallesi
Çatalmeşe Mahallesi
Ekşioğlu Mahallesi
Güngören Mahallesi
Hamidiye Mahallesi
Hüseyinli Mahallesi
Salı

Kirazlıdere Mahallesi
Koçullu Mahallesi
Mehmet Akif Mahallesi
Merkez Mahallesi
Nişantepe Mahallesi
Reşadiye Mahallesi
Sırapınar Mahallesi
Soğukpınar Mahallesi
Taşdelen Mahallesi
Üsküdar
Pazartesi

Acıbadem Mahallesi
Koşuyolu Mahallesi
Bulgurlu Mahallesi
Esatpaşa Mahallesi
Altunizade Mahallesi
Havuzbaşı Mahallesi
Kısıklı Mahallesi
Kuleli Mahallesi
Küçükçamlıca Mahallesi
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi
Mimar Sinan Mahallesi
Muratreis Mahallesi
Salacak Mahallesi
Selamiali Mahallesi
Selimiye Mahallesi
Sultantepe Mahallesi
Ünalan Mahallesi
Valideiatik Mahallesi
Zeynep Kamil Mahallesi
Perşembe

Çengelköy Mahallesi
Hasippaşa Mahallesi
Rasathane Mahallesi
Beylerbeyi Mahallesi
Kirazlıtepe Mahallesi
Güzeltepe Mahallesi
Ferah Mahallesi
Küplüce Mahallesi
Yavuztürk Mahallesi
Kuzguncuk Mahallesi
İcadiye Mahallesi
Küçüksu Mahallesi
Kandilli Mahallesi
Ahmediye Mahallesi
Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi
Bahçelievler Mahallesi
Barbaros Mahallesi
Burhaniye Mahallesi
Cumhuriyet Mahallesi
Kadıköy (Yakında Hizmetinizde)
19 Mayıs Mahallesi
Acıbadem Mahallesi
Bostancı Mahallesi
Caddebostan Mahallesi
Caferağa Mahallesi
Dumlupınar Mahallesi
Eğitim Mahallesi
Erenköy Mahallesi
Fenerbahçe Mahallesi
Feneryolu Mahallesi
Fikirtepe Mahallesi
Göztepe Mahallesi
Hasanpaşa Mahallesi
Koşuyolu Mahallesi
Kozyatağı Mahallesi
Merdivenköy Mahallesi
Osmanağa Mahallesi
Rasimpaşa Mahallesi
Sahrayı Cedit Mahallesi
Suadiye Mahallesi
Zühtüpaşa Mahallesi
Maltepe (Yakında Hizmetinizde)
Altayçeşme Mahallesi
Altıntepe Mahallesi
Aydınevler Mahallesi
Bağlarbaşı Mahallesi
Başıbüyük Mahallesi
Büyükbakkalköy Mahallesi
Cevizli Mahallesi
Çınar Mahallesi
Esenkent Mahallesi
Feyzullah Mahallesi
Fındıklı Mahallesi
Girne Mahallesi
Gülensu Mahallesi
Gülsuyu Mahallesi
İdealtepe Mahallesi
Küçükyalı Mahallesi
Yalı Mahallesi
Zümrütevler Mahallesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder