Möö Süt

Möö Süt
Möö Süt Süt Ürünleri

11 Şubat 2017 Cumartesi

Holstein Friesian Sağım Sitemi

John Macnamara ve ailesi, Gormanstown, Hospital, Co. Limerick'de. Tarım işi, birkaç nesil önce kuruldu ve yıllar boyunca iki yerel çiftlik satın alarak inşa edildi. Devraldığından beri John çiftlikteki inek sayılarını giderek artırıyor ve inek sayılarındaki atlamayla birlikte süt için çok uzun sürüyor buldu. Nisan sonunda yeni bir 20 ünite Dairymaster Swiftflo Swingover salonu kuruldu ve bu çiftlikteki diğer işlere konsantre olmak ve eşi Olivia ve Caoimhe 4, Padraic 3 ve Ailbhe 1 ile biraz daha vakit geçirmek için zamandan kurtardı.

Keltecock'te Keltec Engineering tarafından sağlanan ve ailenin kendisi tarafından yapılan yeni salon için yeni bir bina yapıldı. Şu anda 120 Holstein Friesian ineklerini 45 dakika içinde sağıyorlar ve o zaman inek ve ineklerin hepsi bu. Eski salonunda, her sağımda 1 saat 30 dakika ve daha fazla inek kullanıyordu. Bu salonda, bir Otomatik Yıkama Makinesi kurmaya karar verdi, tavsiye ettiği bir Otomatik Yıkama Makinesi, yapılması gereken tek şey bir düğmeye basmak ve daha sonra temizlik geri kalanı ile dolaşmak, yani salon, ırk ve toplama bahçesindeki Hangi yaklaşık 30 dakika sürer. AutoWasher ile o son derece iyi sonuçlar alıyor ve özellikle kimyasalların ölçülmesi gibi çocukların bulunduğu durumlarda ve kimyasallar tükendiğinde tekrar doldurulmaları gerektiğini göstermek için bir ışık geliyor daha güvenlidir.

Macnamara'nın ineği günde iki kez saat 07.00'da ve saat 4.30'da sağım yapıyor, normalde sağım için sadece bir kişi gerekiyor ve hafta sonlarında John'un kardeşleri Peter ve Patrick çiftlikte ona yardım ediyor. Dairymaster ile gitmeye karar vermesinin nedeni, önceki salonunda edindiği tecrübelerinden yola çıkarak hizmetin "birinci sınıf" olduğunu buldu. Ayrıca, son kararını vermeden önce birtakım farklı odaları görmeye gittiğini ve hizmetin başında büyük bir konunun olduğunu ve ayrıca, Dairymaster'ın diğer üreticilerin araştırma ve geliştirme bilgeğinden daha ileri gittiğini hissettiğini belirtti. Aynı zamanda İrlandalı bir şirket olan Dairymaster da kararını etkiledi. Araştırmalarını yaptıktan sonra, salonun yalnızca bir Dairymaster salonunda olması konusunda bir soru yoktu.

Yeni salonunda John, Automatic Cluster Removers ile gitmeye karar verdi ve küme kaldırıcılarla birlikte sağımın altında veya üstünde olmadığını saptadı. "Çok verimli ve emek tasarrufu sağlıyorlar" diyor; ikinci 20 kümede bir sonraki sıra için ideal bir konumda hazır. "Görüşünde tavsiye ettiği Swiftflo Küveti, salonun en önemli bölümünü oluşturuyor. "Swiftflo Bailing, başlangıçta kurmayacağımdan başlayarak sağım deneyimimi tamamen değiştirdi; şimdi hızlı bir şekilde ineğin salona hızlı bir şekilde girilmesini ve her sıranın hızlı bir şekilde çıkmasını sağladı. Çok tavsiye ederim. "FeedRite Automatic In Parlatıcı besleyiciler, inekleri hızlı bir şekilde salona girmek için küçük bir miktarı 0.01Kg'ye kadar az miktarda besleyebilir ve daha sonra kalan besleme dağıtıldıktan sonra kümenin eklenmesiyle yüklenir. Otomatik fiderlerin ilk kez kurulduklarını ve çok temiz olduklarını fark etti ve "yemleri dağıtan borular çok düşük olduğundan, fiderlere çok az toz var" diyor. İki farklı yem besleme seçeneği, ihtiyaca göre narenciye ya da bileşik rasyon besleyebilmesinden büyük bir avantaj buluyor.

"Sürekli kullandığı saptırma çizgisiyle gitmeye karar verdi, saptırma çizgisi istediğim yere kondu ve bununla ilgili en büyük şey, sağım sütununu bozmamaktı; tek yapmam gereken Düğmesi ve süt sekonder hattına yönlendirilir. " John, buzağıları beslemek için derivasyon hattını kullanıyor. İki yönlü Drafting kuruldu, böylece gerektiğinde inekleri kolaylıkla ayırıyor, bu inekler üzerinde ve kendinde çok fazla stresi koruyor ve ikinci bir kişinin olması gerekmiyor. Dairymaster CleanSweep Otomatik Skreyperlar 1991'den beri çiftlikte kuruldu ve onları mükemmel buluyor ve onlarla herhangi bir sorun yaşamadı.

İneklerin ortalama verimi 1400/1500 galon ve yılda 165.000 galon üretiyor. John, bu seviyedeki verimlerden memnuniyet duyar ve bunu, ilave inekler aracılığıyla arttırdığını görecektir. Zamanla, inek sayılarını daha da artırabilir, ancak bu, kara tabanı durumuna bağlı olacaktır. İneklerin diyetleri çimen, çimen silajından oluşur ve daha sonra kotaya, hava durumuna ve süt fiyatına bağlı olarak bahar döneminde ve diğer zamanlarda konsantrelerle desteklenir. Kerry Agri Business, süt ile birlikte verilir ve her 2 günde bir toplanır. Buzağılama buzağı, Şubat ve Mart ayları arasında sürülerin çoğunluğunun buzağı atmasıyla 1 Şubat'tan 1 Mayıs'a kadar geçerlidir. Bütün boğalar satılır ve tüm dişiler yetiştirilir. Halen 60 düve buzağı yetiştiriyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder