Möö Süt

Möö Süt
Möö Süt Süt Ürünleri

23 Ocak 2017 Pazartesi

Süt ürünleri ve Obezite

Süt ürünleri ve Obezite:


Taze Süt ürünleri gibi yüksek yağlı gıdaların diğer sebeplerden çok daha fazla obeziteye katkıda bulunduğu uzun zamandır bilinmektedir. İlk olarak, kalori kalorili yoğundur. Gram gramı, yağın karbonhidrattan iki kat daha fazla kalorisi vardır. Dondurmanın bir kasesi eşit miktarda tahıl, fasülye, meyve veya sebzeden çok daha fazla kaloriye sahiptir.

İkincisi, bedenlerimiz yağları karbonhidratlardan daha kolay depolarlar. Karbonhidratlar yakıttır ve kolayca yağdan sonra yakılır. Yağ, yağa dönüşür ve yağ yemek yiyenlere yağ verir. Karbonhidrat gibi yağ, karnı karbohidratlar ve elyaf gibi çabuk doldurmaz.

Dr. Benjamin Spock ünlü "Bebek ve Çocuk Bakımı" kitabında şunları yazdı: "Ben artık süt ürünlerini tavsiye etmedim, beyin gelişiminde gerekli olan temel yağlar bitkisel yağlarda bulunur. Süt, bu esansiyel yağ asitleri açısından çok düşük ve yüksek Damla tıkanıklığı ve kilo sorunlarını çocuklarda büyümeye teşvik eden doymuş yağlar. "

Süpermarkette satılan düzenli bitkisel yağların, yağ ekstraksiyon işlemine katılan kimyasallar ve ısı nedeniyle vücut için kötü olduğu unutulmamalıdır. Tüketicilerin alması gereken şey organik ekstraktandır (= soğuk preslenmiş), yağdır. Bu konuda daha fazla okumak için buraya tıklayın.

Her yıl, Amerikalılar tahıllardan yaklaşık 3 kat daha fazla ve meyvelerden neredeyse 5 kat daha fazla olan yaklaşık 600 pound süt ürününü tüketirler. Yenilen süt ve et göz önüne alındığında, giderek daha fazla Amerikalı'nın yağ aldığı şaşırtıcı değil.

Amerikalı erkeklerin yaklaşık% 59'u ve Amerikalı kadınların% 49'u aşırı kilolu. Kalp hastalığı, diyabet, hipertansiyon ve erken ölüm riski altında. Tıp mesleklerine göre, 300.000 Amerikalı her yıl ağırlık ile ilişkili hastalıklardan ölmekte ve ülkenin önlenebilir ölümlerin 2 numaralı nedeni olmaktadır (sigara içilme 1'dır). Tufts Üniversitesi araştırmacılarına göre, obezite "şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde epidemik oranlara" ve "yüksek yağlı diyetler" giderek artan obezite oranları ile güçlü bir şekilde bağlantılı.

Şişmanlaşan tek yetişkin değildir. Beslenme uzmanlarına göre, aşırı kilolu çocukların sayısı 20. yüzyılın son otuz yılda iki katına çıkmış ve şimdi "epidemik" seviyelerdedir. Amerikan Diyetetik Derneği Dergisinde yayınlanan iki 1995 çalışmasında, etin ve süt ürünlerinin çocuk beslenmesinde ana yağ kaynağı olduğu tespit edildi.

Lif veya kompleks karbonhidrat içermeyen süt ürünleri, olabildiğince yüksek yağdır. Bir bardak süt yaklaşık% 49 yağ içerir. İsviçre ve çedar peynirlerinin yağ oranı en az% 65'tir. Dondurma ve yoğurt neredeyse% 50 yağ içerir. Birçok tüketici yanlışlıkla yağsız olduğuna inanılan "düşük yağlı" sütler ve "yağsız" yazlık peynirler bile% 20'den fazla yağ içeriyor. Süt endüstrisi, aslında sütten alınan kalorilerin yüzde 30'undan fazlasının yağdan geldiği "% 2" sütüyle tüketicileri aldatmaya çalışıyor. Ayrıca sütün peynirini "yağsız" olarak etiketliyorlardı, kalorisinin 1 / 5'i yağdan oluştuğunda.

Bir kişi sadece yağsız süt içmeyi düşünebilir ve hiç peynir veya tereyagi yememelidir. Bu obezite problemi eklemeyi durdurmaz. Yağsız sütle bile laktoz vardır ve laktoz bileşik şekerdir. Dolayısıyla, yağdan kaçınmak için yağsız süt içtiğiniz zaman, tam anlamıyla şeker suyunu eksi yağ içersiniz.

Ayrıca, sütün içinde ne olduğunu okursanız, süt içmek konusunda başka türlü düşünebilirsiniz.

Yağ tüketimiyle kilo arasındaki ilişkiyi araştıran 28 çalışmayı inceledikten sonra araştırmacılar, yağ tüketiminin arttığı ülkelerde obezite oranının arttığını keşfettiler. American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bulgulara göre, insanlar az yağlı bir diyetle geçiş yaparak kalori alımlarını% 30'a kadar azaltabilir.

İlginçtir, pastörize süt ile alerjisi olan birçok insanın çiğ süt ile herhangi bir problemi yoktur. Bununla birlikte, çiğ süt içmek isterseniz, üreticinin organik standartı takip ettiğine dikkat edin. Ayrıca, bazı insanlar çiğ sütün içilmesi konusunda iyi yanıt vermezler. Çiğ süt hakkında daha fazla okumak için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder